Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Saffransbröd – enkelt recept

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 130 st har redan röstat

Ingredienser

40 stycken

  • 1 saffransdeg, se grundrecept


Fyllning

  • 125 g smör

  • 1 dl socker

  • 2 tsk äkta vaniljsocker


Pensling

  • ägg, pärlsocker


Så här gör du

  1. Dela degen i två bitar och rulla längder. Dela varje längd i 20 bitar och rulla bullar. Lägg på plåt med bakpapper.

  2. Rör ihop smör, socker och vaniljsocker och tryck ner en klick mitt i varje bulle. Låt jäsa övertäckta i 30 minuter.
  3. Pensla med uppvispat ägg och strö på rikligt med pärlsocker. Grädda i 225 grader i cirka 10 minuter.