Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Fyllda lövbiffsrullader med rotselleri/potatisgratäng, gräddsås och ugnsbakad körsbärstomat

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 39 st har redan röstat

Klassiska lövbiffsrullader med färskostfyllning och krämig rotsellerigratäng.

Ingredienser

4 portioner
  • 8 skivor lövbiff
  • 150g naturell philadelphia
  • 2 äggulor
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk senap
  • färsk kruspersilja
  • salt
  • svartpeppar
  • 3dl vispgrädde
  • ½ msk kalvfond
  • 400g körsbärstomater

Rotsellerigratäng:

  • 600g skivad rotselleri
  • 600g skivad fast potatis
  • 7 dl vispgrädde
  • 4 finhackade vitlöksklyftor
  • salt
  • vitpeppar

Så här gör du

  1. Rotsellerigratäng
    Koka rotfrukter, grädde, vitlök, salt och peppar på svag värme ca 20 min tills allt är mjukt.
  2. Smaka av gratängen. Häll över i en ugnssäker form eller portionsformar. Gratinera gratängen högt upp i ugnen på 250° i ca 5 min. Lägg tomaterna i en form och låt de gå varma samtidigt som gratängen.
  3. Rullader
    Rör ihop philadelphiaosten med äggulor, senap, pressad vitlök och finhackad persilja. Smaka upp blandningen med salt/svartpeppar.
  4. Lägg ut lövbiffsskivorna på en skärbräda och klicka på lite av fyllningen. Rulla ihop ett varv och vik in kanterna där fyllningen är och rulla sedan ihop till en rulle. Salta och peppra rulladerna och bryn dem runtom i smör i het panna.
  5. När fyllningen börjar läcka ut lite så häller du i grädden i stekpannan och låter rulladerna koka ett par minuter i såsen. Lyft ur rulladerna när de är färdiga och låt såsen puttra ihop och tjockna av sig själv. Smaka av med salt/vitpeppar och kalvfond.