Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Fyllda gratinerade tomater med vitlök och krispigt bacon

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 6 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 4 stora tomater
  • 2 dl kokt bulgur, cirka 1 dl okokt
  • 1 zucchini
  • 1 paket bacon
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • cirka 1 dl hackad persilja
  • cirka 2-3 dl riven ost, smakrik västerbotten eller cheddar
  • 1 1/2 msk vinäger
  • 1 msk honung
  • salt och peppar

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Skär av toppen på tomaterna och gröp ur dem. Finhacka urgröpet och blanda med resten av ingredienserna. Koka bulgur efter anvisningarna på paketet. Lägg alla ingredienserna i en bunke allteftersom de blir klara.
  3. Tärna och stek zucchinin i smör eller olja. Skär baconet i mindre bitar. Stek det tills det blivit krispigt.
  4. Hacka persilja och pressa vitlöken. Riv ost och lägg undan lite till garneringen. Blanda sedan alla ingredienser i en bunke och rör om. Smaksätt med vinäger, honung, salt och peppar.
  5. Fyll tomaterna med blandningen och garnera varje tomat med riven ost. Lägg på tomatlocket. Ställ dem i en ugnsfast form och gratinera dem tills osten smält och fått fin färg.