Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Fyllda auberginerullar

Betyg: 2/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

2 portioner

Fyllning

  • 6 st romantica tomater
  • 3 st avrunna soltorkade tomater (som legat i olja)
  • 0,5 dl svarta kalamataoliver
  • 1 vitlöksklyftor
  • 0,5 dl basilika
  • god sherryvinäger
  • bra olivolja

  • salt och peppar

  • 1 aubergine
  • 1 st buffel­mozzarella
  • färsk basilka till dekoration

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Skölj auberginen och skiva den tunt på längden. Salta dem så de vätskar ur sig, ca 20 min Torka bort vattnet. Lägg skivorna på en plåt och ringla över olivolja ugnsbaka i ca 15 min. De ska blir mjuka. Ta ut och låt svalan.
  2. Undertiden är det dags att göra fyllningen. Hacka allt fint så fyllningen inte åker ut. Smaka av med vinäger, olivolja, salt och peppar.
  3. Skiva mozzarellan.
  4. Fördela fyllnigen på rullaran och fäst med en tandpetare.
  5. Fördela mozzarellan över. Gratinera i 15-20 min tills osten smält.
  6. Vid servering ringla över riktigt god olivolja och garnera med färsk basilika.