Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Fyllda ägghalvor

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 10 st har redan röstat

Ingredienser

6 bufféportioner
  • 10 ägghalvor
  • 5 ägg hårdkokta, kalla
  • 4-5 msk majonnäs
  • 1-2 droppar tabasco
  • salt
  • 2 skivor bacon
  • 20 skalade räkor
  • örtblad
  • paprikapulver, gärna rökt

Så här gör du

  1. Skala äggen. Dela dem i halvor och ta ut gulorna.
  2. Mosa gulorna med en gaffel. Blanda det mosade med majonnäsen till en smidig smet, smaka av med tabasco och salt.
  3. Stek baconskivorna knapriga och låt dem rinna av på hushållspapper. Hacka bacon, men spara 5 små bitar till garnering.
  4. Hacka hälften av räkorna, spara resten av räkorna till garnering.
  5. Blanda hälften av äggulefyllningen med hackad bacon. Blanda resten av fyllningen med hackade räkor.
  6. Fördela fyllningen i ägghalvorna. Ställ ägghalvorna på ett fat. Garnera med de sparade baconskivorna och räkorna. Toppa med örtblad och strö över lite paprikapulver.