Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Fylld zucchini med tomater och fetaost

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 41 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 200 g GRECO Feta
  • 2 st zucchini
  • 5-6 st tomater
  • 2 st lök
  • 1 st vitlöksklyfa
  • olivolja
  • salt
  • nymalen svartpeppar
  • Oregano, basilika, timjan, mynta

Så här gör du

  1. Skär två zucchini på längden och skrapa försiktigt ut fröna med en tesked. Salta halvorna. Fintärna skrapet av zucchinin, salta det också. Låt vara under 30 min.
  2. Under tiden skär du tomaterna i halvor, ta bort fröna och finhackar tomaterna. Skala och finhacka lök och vitlök. Skär även fetaosten i små tärningar.
  3. Lägg zucchini-fröna i en sil och tryck ut vätskan genom att trycka på den med en slev eller sked. Blanda det med tomater, lök, vitlök, och Feta. Krydda väl med peppar och örter, tillsätt en skvätt olivolja. Torka av zucchini halvorna torra, med den öppna sidan uppåt lägg dem i en insmord form och pensla även snittytorna med olivolja. Fördela blandningen på halvorna. Placera eventuellt kvarvarande fyllning runt om halvorna.
  4. Beroende på storleken av zucchini, baka i ugnen ca. 30-45 minuter vid 180°C. Servera med baguette eller ris.