Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Fylld kyckling i ugn med pasta och enkel sås

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 19 st har redan röstat

Snabb och lyxig vardagsmat.

Ingredienser

4 personer
  • 4 st kycklingfiléer
  • några skedar pesto
  • 8 mozarella
  • 8 salami
  • 1 burk soltorkade tomater
  • matlagningsgrädde
  • Riven parmesan
  • Salt och peppar

Så här gör du

  1. Skär ett snitt i varje kycklingfilé.
  2. Bred på ett lager pesto, två skivor mozzarella och två tunna skivor salami på varje filé.
  3. Tryck ihop kycklingfiléerna lite lätt och häll lite olivolja över. Salta och peppra.
  4. Lägg upp i en ugnsfast form eller i långpanna. Ställ in i ugnen på 175 grader, ca 35 min. Kolla ordentligt att kycklingen inte är röd inuti innan du tar ut den!
  5. Medan kycklingen är i ugnen kokar du pastan som du blandar med en enkel sås. Som du gör så här:
  6. Skär de soltorkade tomaterna i minde bitar.
  7. Stek dem i pannan i sin egen inläggningsolja.
  8. Blanda ner de övriga ingredienserna. Smaka av.
  9. Blanda i pastan.
  10. Servera gärna tillsammans med smörstekt sparris med hyvlad parmesanost, samt en fräsch sallad!
2 kommentarer om "Fylld kyckling i ugn med pasta och enkel sås"
  • Larosen
    Larosen

    Mycket gott! Smakade liknande rätt på Italiensk restaurang i London och blev så besviken. Denna var godare. Passar bra som bjudrätt för flera generationer.

    • Mitt Kök
      Mitt Kök
      svar till Larosen

      Hej,
      Ja visst har Pernilla fixat ett enkelt recept med lite lyxkänsla? Kul att du gillade det.
      Med vänliga hälsningar
      Jorunn, webbredaktör Mitt kök