Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Fusilli med salsiccia och körsbärstomat

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 250 g fusilli
  • 1 schalottenlök
  • 1 dm purjolök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk olivolja
  • 600 g färsk salsiccia
  • 1 dl rött vin
  • 1 burk körsbärstomater, 400 g
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 dl pastavatten
  • salt och peppar

Till servering

  • riven parmesanost
  • skivad purjolök
  • basilika

Så här gör du

  1. Koka pastan i saltat vatten enligt anvisningar på förpackningen. Låt pastan rinna av i durkslag. Spara lite av pastavattnet till såsen.
  2. Skala och hacka schalottenlök, purjolök och vitlök. Fräs löksorterna i en stekpanna med olivolja tills löken är blank. Snitta salsicciakorvarna och gröp ur korvsmeten. Tillsätt korvsmeten i stekpanna och stek den grynig.
  3. Späd med rött vin och låt det koka ihop. Rör ner körsbärstomater med spad, tomatpuré och pastavatten och låt sjuda 10 minuter. Smaka av med salt och peppar. Blanda pastan med såsen i en stor bunke.
  4. Servera med riven parmesanost, skivad purjolök och basilika.