Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Fusilli med kantareller, sidfläsk och rosmarin

Betyg: 2/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Ingredienser

2 portioner

Pasta:

  • 250 g Pasta fusilloni
  • 3 l Vatten
  • Salt (vattnet ska smaka hav)

Såsen:

  • 1,5 dl Matgrädde 15%
  • 1,5 msk Creme Fraiche
  • 1 tsk Kryddmix Pasta Pronto
  • 3 dl Gran padano parmessan

Fläsk & Svamp mix:

  • 350 g Sidfläsk utan svål
  • 1 st Schalottenlök
  • Rosmarin
  • 150 g Kantareller
  • 1 st Vitlöksklyfta

Så här gör du

  1. Skiva fläsket i tunna strimlor, tvätta svampen, riv osten fint. Ställ åt sidan så länge.
  2. Lägg fläsket i en kall stekpanna och hetta upp till medelhög värme så att fettet renderar och gör fläsket knaprigt. Hacka vitlöken fint och lägg ner i stekpannan och låt den bli gyllene brun men ej bränd. Lägg undan 3/4 av fläsket på en tallrik med en bit hushållspapper och stek upp den sista 1/4 på hög värme så den blir knaprig. Detta använder man som topping när rätten är färdig och upplagd.
  3. Torka av stekpannan och lägg i kantarellerna och hetta upp stekpannan på medel värme så att vätskan reducerar. Hacka rosmarin och lägg i pannan med svampen och låt dessa hettas upp tillsammans i 2-3 minuter. Ställ sedan åt sidan.
  4. Blanda matlagningsgrädde, creme fraiche och kryddmixen i en kastrull och låt detta koka upp till en krämig sås, ställ sedan åt sidan.
  5. Koka upp vatten med mycket salt, vattnet ska smaka hav, häll i pastan och koka tills att 1 minut återstår av koktiden.
  6. Hetta upp stekpannan igen och lägg tillbaka fläsket och svampen och finhackad schalottenlök, blanda runt tills att det börjar fräsa, tillsätt då lite av pastavattnet i stekpannan, låt det koka bort och stäng sedan av värmen men ta inte bort stekpannan ifrån spisplattan.
  7. Häll upp pastan i ett durkslag och låt det rinna av, häll sedan pastan i stekpannan. Blanda runt och häll sedan på såsen ifrån grytan över pastablandningen. Blanda tills att du ser att all pasta fått ta del av såsen, sedan blandar du i 2dl av osten.
  8. Servera i djupa tallrikar och toppa med den knaperstekta sidfläsken och den sista osten.