Logga in här

Fullkornssmulpaj med jordgubbar & rabarber

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 5 st har redan röstat

Ingredienser

15 bitar


Botten:


  • 5-6 dl fullkornsmjöl

  • 5-6 dl vetemjöl

  • 1 1/2 pkt jäst

  • 2 dl socker

  • 1 dl varmt vatten

  • 2 dl grädde


Smuldeg:


  • 1 1/2 dl fullkornsmjöl

  • 1/2 dl socker

  • 100 g smör


Fyllning:


  • 500 g jordgubbar
  • 
200 g rabarber
  • 
Till servering:

  • florsocker


Så här gör du

  1. Botten: Lägg fullkorns- och vetemjöl i en skål. Gör en grop i mitten och smula ner jäst däri. Tillsätt socker och vatten och rör samman en fördeg. Låt jäsa 30 minuter.

  2. Tillsätt grädden och knåda samman till en smidig deg. Låt jäsa en timme.

  3. Arbeta samman ingredienserna till smuldegen. Låt stå kallt.

  4. Kavla ut bottendegen på en plåt med bakplåtspapper. Lägg rensade och skivade jordgubbar och rabarber på bottnen och strö över smuldegen.

  5. Baka i varmluftsugn, 160 grader, cirka 25 minuter.

  6. Pudra över lite florsocker innan servering.