Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Frysta kräftor i ny lag

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 5 st har redan röstat

Ingredienser

6 portioner
  • 3 kg frysta kräftor

Lag

  • 7 1/2 liter vatten
  • 2 1/4 dl grovt salt
  • 7 sockerbitar
  • 3 dl ljust öl
  • 20 dillkronor + extra dill till garnering

Så här gör du

  1. Snabbtina kräftorna i kallt vatten i ca 4 timmar. Häll bort den lag som fanns med från början.
  2. Koka upp vatten, salt, socker, öl och dillkronor. Sänk värmen och låt lagen sjuda under lock i ca 10 minuter. Låt kallna.
  3. Häll den kalla lagen över de tinade kräftorna och låt stå i ett dygn i kyl. Dekorera med ny fräsch dill.