Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Fryst passionscheesecake

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 140 st har redan röstat

Ingredienser

10 bitar

  • 100 g smör

  • 200 g digestivekex

  • Fyllning:

  • 2 ägg

  • 1 vaniljstång

  • 2 färskost (t ex philadelphia à 200 g)

  • 2 dl strösocker

  • 5 passionsfrukter

  • rivet skal av 2 lime

  • saften av 1 lime

  • Garnering:

  • 3 urgröpta passionsfrukter

  • limeskivor


Så här gör du

  1. Smält smöret i en kastrull. Mixa kexen till smulor och blanda med smöret. Tryck ut smulorna i en pajform med löstagbar kant (24 cm).

  2. Dela äggen i gulor och vitor i var sin bunke. Vispa äggvitorna till ett hårt skum.

  3. Halvera och skrapa ur fröna ur vaniljstången, lägg i bunken med äggulor. Tillsätt färskost och socker och vispa ihop till en jämn smet.

  4. Halvera och gröp ur passionsfrukterna. Rör ner dem i smeten tillsammans med äggvita samt skal och saft av lime.

  5. Fördela smeten i formen. Ställ i frysen i minst 5 timmar.

  6. Låt kakan stå i kylen i minst en timme före servering. Garnera med extra passionsfrukt och limeskivor.

Nyhet! Köpklara recept.

Gillar du det här receptet? Nu kan du enkelt köpa hem alla ingredienser direkt till din dörr! Läs mer om köpklara recept.

Nyhet! Köpklara recept.

Det går ännu inte att köpa hem ingredienserna till just det här receptet, men du hittar många andra köpklara recept här.

2 kommentarer om "Fryst passionscheesecake"
  • Monica Idzaksson
    Monica Idzaksson

    Blev katastrof. Hade den hela natten i frysen. Och tog fram den 1 h före servering. Den var helt lös då.
    Jättesynd eftersom den var väl god annars.

    • Mitt Kök
      Mitt Kök
      svar till Monica Idzaksson

      Hej Monica,
      Vad tråkigt att höra att den blev för lös vid servering. Hade du den framme i rumstemperatur eller hade du den i kylen som det står i receptet? Det kan annars vara det som är förklaringen till att det blev som det blev. Bättre lycka nästa gång helt enkelt!

      Mvh,
      Beatrice, Mitt kök