Logga in här

Fryst passionscheesecake

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 232 st har redan röstat

Ingredienser

10 bitar

  • 100 g smör

  • 200 g digestivekex

  • Fyllning:

  • 2 ägg

  • 1 vaniljstång

  • 400 g färskost
  • 2 dl strösocker

  • 5 passionsfrukter

  • rivet skal av 2 lime

  • saften av 1 lime

  • Garnering:

  • 3 urgröpta passionsfrukter

  • limeskivor


Så här gör du

  1. Smält smöret i en kastrull. Mixa kexen till smulor och blanda med smöret. Tryck ut smulorna i en pajform med löstagbar kant (24 cm).

  2. Dela äggen i gulor och vitor i var sin bunke. Vispa äggvitorna till ett hårt skum.

  3. Halvera och skrapa ur fröna ur vaniljstången, lägg i bunken med äggulor. Tillsätt färskost och socker och vispa ihop till en jämn smet.

  4. Halvera och gröp ur passionsfrukterna. Rör ner dem i smeten tillsammans med äggvita samt skal och saft av lime.

  5. Fördela smeten i formen. Ställ i frysen i minst 5 timmar.

  6. Låt kakan stå i kylen en stund före servering. Garnera med extra passionsfrukt och limeskivor.