Nutellacheesecake med hasselnötter – recept

EVA HILDÉN SMITH
Ingredienser
12 bitar
Botten
- 100 g smör
- 200 g Digestivekex
- 1/2 dl strösocker
Fyllning
- 400 g färskost, rumstempererad
- 1/2 dl + 2 dl vispgrädde
- 200 g Nutella
- 1 1/2 dl farinsocker
- 1 msk vaniljsocker
Till garnering
- 5 dl vispgrädde
- 1/2 dl rostade hasselnötter
Så här gör du
- Botten: Smält smöret i en kastrull och mixa kexen till smulor i en matberedare. Blanda samman alla ingredienser och fodra en pajform med löstagbar kant, 22 centimeter i diameter, med blandningen.
- Grädda mitt i ugnen på 180 grader i cirka 10 minuter. Låt svalna helt innan cheesecakefyllningen hälls ner.
- Fyllning: Vispa färskost, 1/2 deciliter grädde, Nutella, farinsocker och vaniljsocker fluffigt. Tillsätt sedan lite i taget av resten av grädden och vispa tills fyllningen känns fast och krämig. Fördela fyllningen jämnt i pajskalet och låt pajen stå i frysen i minst 2 timmar.
- Ta ut pajen 20 minuter före servering. Den ska vara lätt fryst.
- Mjukvispa grädden och fördela den och rostade hasselnötter ovanpå.
2 kommentarer om "Nutellacheesecake med hasselnötter – recept"

Du kanske även gillar
Populära recept
Lina.gorgis
Varför finns det inga mängder i receptet? Man ver ju inte om det är tsk, dl eller gram
Mitt Kök
Hej!
Det var lite tekniskt strul på sidan i veckan, och då försvann vissa måttenheter. Men det ska vara ordnat nu, så att måttenheterna finns med! Vi ber om ursäkt för felet!:D
Mvh
Mitt Kök