Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Nutellacheesecake med hasselnötter – recept

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 24 st har redan röstat

Ingredienser

12 bitar

Botten

  • 100 g smör
  • 200 g Digestivekex
  • 1/2 dl strösocker

Fyllning

  • 400 g färskost, rumstempererad
  • 1/2 dl + 2 dl vispgrädde
  • 200 g Nutella
  • 1 1/2 dl farinsocker
  • 1 msk vaniljsocker

Till garnering

  • 5 dl vispgrädde
  • 1/2 dl rostade hasselnötter

Så här gör du

  1. Botten: Smält smöret i en kastrull och mixa kexen till smulor i en matberedare. Blanda samman alla ingredienser och fodra en pajform med löstagbar kant, 22 centimeter i diameter, med blandningen.
  2. Grädda mitt i ugnen på 180 grader i cirka 10 minuter. Låt svalna helt innan cheesecakefyllningen hälls ner.
  3. Fyllning: Vispa färskost, 1/2 deciliter grädde, Nutella, farinsocker och vaniljsocker fluffigt. Tillsätt sedan lite i taget av resten av grädden och vispa tills fyllningen känns fast och krämig. Fördela fyllningen jämnt i pajskalet och låt pajen stå i frysen i minst 2 timmar.
  4. Ta ut pajen 20 minuter före servering. Den ska vara lätt fryst.
  5. Mjukvispa grädden och fördela den och rostade hasselnötter ovanpå.

Nyhet! Köpklara recept.

Gillar du det här receptet? Nu kan du enkelt köpa hem alla ingredienser direkt till din dörr! Läs mer om köpklara recept.

Nyhet! Köpklara recept.

Det går ännu inte att köpa hem ingredienserna till just det här receptet, men du hittar många andra köpklara recept här.

2 kommentarer om "Nutellacheesecake med hasselnötter – recept"
  • Lina.gorgis
    Lina.gorgis

    Varför finns det inga mängder i receptet? Man ver ju inte om det är tsk, dl eller gram

    • Mitt Kök
      Mitt Kök
      svar till Lina.gorgis

      Hej!
      Det var lite tekniskt strul på sidan i veckan, och då försvann vissa måttenheter. Men det ska vara ordnat nu, så att måttenheterna finns med! Vi ber om ursäkt för felet!:D
      Mvh
      Mitt Kök