Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Nutellacheesecake med hasselnötter – recept

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 35 st har redan röstat

Ingredienser

12 bitar

Botten

  • 100 g smör
  • 200 g Digestivekex
  • 1/2 dl strösocker

Fyllning

  • 400 g färskost, rumstempererad
  • 1/2 dl + 2 dl vispgrädde
  • 200 g Nutella
  • 1 1/2 dl farinsocker
  • 1 msk vaniljsocker

Till garnering

  • 5 dl vispgrädde
  • 1/2 dl rostade hasselnötter

Så här gör du

  1. Botten: Smält smöret i en kastrull och mixa kexen till smulor i en matberedare. Blanda samman alla ingredienser och fodra en pajform med löstagbar kant, 22 centimeter i diameter, med blandningen.
  2. Grädda mitt i ugnen på 180 grader i cirka 10 minuter. Låt svalna helt innan cheesecakefyllningen hälls ner.
  3. Fyllning: Vispa färskost, 1/2 deciliter grädde, Nutella, farinsocker och vaniljsocker fluffigt. Tillsätt sedan lite i taget av resten av grädden och vispa tills fyllningen känns fast och krämig. Fördela fyllningen jämnt i pajskalet och låt pajen stå i frysen i minst 2 timmar.
  4. Ta ut pajen 20 minuter före servering. Den ska vara lätt fryst.
  5. Mjukvispa grädden och fördela den och rostade hasselnötter ovanpå.
2 kommentarer om "Nutellacheesecake med hasselnötter – recept"
  • Lina.gorgis
    Lina.gorgis

    Varför finns det inga mängder i receptet? Man ver ju inte om det är tsk, dl eller gram

    • Mitt Kök
      Mitt Kök
      svar till Lina.gorgis

      Hej!
      Det var lite tekniskt strul på sidan i veckan, och då försvann vissa måttenheter. Men det ska vara ordnat nu, så att måttenheterna finns med! Vi ber om ursäkt för felet!:D
      Mvh
      Mitt Kök