Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Fryst dajmtårta

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 3 st har redan röstat

Ingredienser

8-10 bitar

Botten

  • 250 g mandelmassa
  • 2 äggvitor
  • 2 msk kakao
  • rivet skal av 1 apelsin

Fyllning

  • 4 dl vispgrädde
  • 2 msk frystorkat espressopulver
  • 1 dl florsocker
  • 2 äggulor
  • 2 msk konjak
  • 1 dubbeldajm

Garnering

  • björnbär
  • strimlad mörk choklad

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Riv mandelmassan och vispa i äggvitor, kakao och apelsinskal.
  2. Bred ut smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, 24 centimeter i diameter.
  3. Grädda i nedre delen av ugnen cirka 15 minuter. Låt kallna. Lossa kakan från botten men låt den ligga kvar i formen. Diska ringen och sätt den tillbaka.
  4. Fyllningen: Blanda grädde, kaffe och florsocker i en bunke. Vispa grädden riktigt tjock. Rör ner äggulor, konjak och hackad dajm.
  5. Bred ut grädden över kakan i formen. Täck med plastfolie och frys minst 4 timmar. Garnera tårtan med björnbär och strimlad mörk choklad vid servering.