Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Frusen passionsfruktscheesecake

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 3 st har redan röstat

Läcker och glutenfri cheesecake med passionsfrukt och lime. Gör en sirapsås av passionsfruktens kärnor och flytande honung och ringla över. Garnera med myntablad.

Ingredienser

10 bitar

Botten

  • 2 ½ dl mandelmjöl
  • 2 ½ dl riven kokos
  • 2 msk lönnsirap eller honung
  • 2 msk kokosolja

Fyllning

  • 2 ägg, separerade
  • 1 krm salt
  • 400 g färskost, Philadelphiaost
  • 1 dl flytande honung
  • 2 passionsfrukter
  • 1 lime, finrivet skal och 2 tsk av saften

Passionssirap

  • 1 passionsfrukt, kärnorna
  • 1 dl flytande honung

Till garnering

  • 1 passionsfrukt
  • myntablad

Så här gör du

  1. Botten: Sätt ugnen på 175 grader. Lägg en bit bakplåtspapper i botten på en springform cirka 20-22 centimeter i diameter.
  2. Mixa ihop alla ingredienserna till botten, lägg massan i botten på formen och platta ut med baksidan av en sked eller en slickepott. Grädda mitt i ugnen i cirka 10 minuter. Ta ut och låt botten svalna.
  3. Fyllning: Separera äggen. Vispa upp äggvitan med saltet.
  4. Vispa ihop färskosten, äggulorna och honungen med en elvisp i en separat skål.
  5. Dela passionsfrukterna och gröp ur dem med en sked. Blanda ner innehållet från passionsfrukterna, limeskalet och limesaften i smeten, vänd sist i äggvitorna. Häll upp smeten i formen. Ställ in formen i frysen minst 5-6 timmar.
  6. Passionssirap: Koka kärnorna från passionsfrukten med honungen och låt svalna.
  7. Servering: Ringla över passionssirapen över cheesecaken och garnera med passionsfrukt och myntablad.