Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Frusen jordgubbscheesecake med vit choklad

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 122 st har redan röstat

En fryst cheesecake är oslagbar heta sommardagar, denna gjord på jordgubbar, citrom och vit choklad är helt fantastisk. Varför inte servera cheesecake istället för tårta när du har gäster? Den är enklare att göra än den ser ut!

Läs också: Vårt bästa recept på cheesecake med hallon och vit choklad!

Ingredienser

10 bitar

Botten

  • 13 digestivekex
  • 75 g smör

Fyllning

  • 300 g Philadelphiaost
  • 3 äggulor + 3 äggvitor
  • 1 1 ⁄2 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 citron, finrivet skal
  • 1 3 ⁄4 dl jordgubbspuré, mixade jordgubbar
  • 3 dl vispgrädde

Chokladdoppade jordgubbar

  • 75 g vit choklad
  • 200 g jordgubbar

Vit chokladganach

  • 100 g vit choklad
  • 1 dl vispgrädde
  • Att pudra över:
  • 1 –2 msk florsocker

Så här gör du

  1. Mixa kexen. Smält smöret och mixa ner i smulorna.
  2. Täck botten av en springform, cirka 20 centimeter i diameter och 7–8 centimeter hög kant, med drygt hälften av smulorna. Platta till smulorna med baksidan av en sked.
  3. Sätt in formen i frysen under tiden som du gör fyllningen.
  4. Fyllning: Vispa Philadelphiaost, äggulor, strösocker och vaniljsocker tills det blir en fluffig smet och sockret har löst sig. Tillsätt rivet citronskal och jordgubbspuré (spara 2 msk av purén).
  5. Vispa grädden i en skål och äggvitan i en separat skål. Vänd i grädden och äggvitan.
  6. Häll i hälften av fyllningen i formen. Strö över resten av smulorna, droppa i lite av jordgubbs­ purén på kanterna av formen och häll försiktigt i resten av fyllningen. Sätt in tårtan i frysen i minst 6 timmar.
  7. Hacka chokladen och smält i mikron. Rör om emellanåt. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt. Doppa 3⁄4 av jordgubbarna i chokladen och lägg på bakplåtspappret.
  8. Hacka chokladen fint och lägg den i en skål. Koka upp grädden och häll över chokladen. Rör tills all choklad har smält. Låt chokladganachen svalna. Bred ganachen över tårtan och garnera med jordgubbarna.
  9. Pudra florsocker över tårtan och servera.