Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Frusen flädercheesecake

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 17 st har redan röstat

Ingredienser

1 portion
  • 3 st ägg
  • 1,5 dl strösocker
  • 0,5 tsk vaniljsocker
  • 200 g färskost
  • 3 dl vispgrädde
  • 3/4 dl koncentrerad fläderblomssaft
  • 2 tsk citronsaft pressad

Så här gör du

  1. Separera äggen i gulor och vitor i två skålar. Vispa äggvita till ett hårt skum.
  2. Vispa gulor tillsammans med strösocker och vaniljsocker pösigt. Rör sedan ner färskosten.
  3. Vispa grädden. Vänd ner grädden i skålen med äggulor och färskost. Vänd slutligen ner äggvitan och rör tills det blir en slät kräm. Tillsätt fläderblomssaft och citronsaft. Blanda försiktigt och häll i en springform. Ställ i frysen 4 timmar.
  4. Ta ut den ur frysen 20 minuter innan den skall serveras.