Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Cappuccinocheesecake

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 27 st har redan röstat

Ingredienser

12 bitar
  • 200 g digestivekex
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 50 g smält smör

Fyllning

  • 2 dl vispgrädde
  • 200 g färskost
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 3 ägg
  • 1 dl strösocker
  • 3/4 dl starkt kallt espressokaffe

Till garnering

  • espressokaffepulver
  • 125 g hallon
  • mynta

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Mixa digestivekexen med bakpulvret till smulor, i matberedaren med kniven monterad. Tillsätt smält smör och rör om.
  2. Kläm fast ett bakplåtspapper i botten på en bakform med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter. Tryck ut smulorna i bakformen. Grädda i mitten av ugnen, cirka 10 minuter.
  3. Vispa grädden tjock i en bunke. Blanda färskosten med vaniljsockret. Dela äggen i äggulor och vitor. Vispa äggvitorna till fast maräng i en bunke. Vispa äggulorna pösigt med sockret i en bunke. Blanda ner kallt espressokaffe och färskost i äggulevispet. Vänd ner grädden och till sist marängen med en slickepott. Fyll formen med fyllningen och släta till ytan. Frys den minst 3 timmar. Garnera med siktat espressokaffe, färska hallon och citronmeliss. Servera gärna cheesecaken med en kopp espresso.