Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Frusen blåbärscheesecake

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 86 st har redan röstat

En otroligt god cheesecake som alltid blir succé.

Ingredienser

1 portion

Botten

  • 8 st digestivekex, 125 g
  • 1 msk strösocker
  • 75 g smör, smält

Fyllning

  • 200 g philadelfiaost naturell
  • 2 dl strösocker
  • 3 st äggvitor
  • 3 st äggulor
  • 2 dl vispgrädde
  • 0,5 msk florsocker
  • 1,5 dl färska eller tinade blåbär

Så här gör du

  1. Mixa digestivekexen med socker i matberedare. Tillsätt smöret. Tryck ut smulorna i en form med löstagbar kant, ca 26 cm i diameter. Ställ den kallt.
  2. Vispa samman ost, socker och äggulor i en skål, vispa grädden med florsocker i en annan. Slutligen vispas äggvitan till hårt skum i ytterligare en separat skål.
  3. Blanda ostsmeten med grädden. Vänd sedan ner äggviteskummet försiktigt.
  4. Mixa blåbären och vänd ner dem i smeten. Häll smeten i formen och frys minst 4 timmar.
  5. Vid servering tas cheesecaken direkt ur frysen. Dekorera med bär och servera med lättvispad grädde.