Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Fruktsallad med frusen yoghurt på matcha

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 PORTIONER

Frusen grön matchayoghurt

  • 2 bananer
  • 1 avokado
  • 2 dl grekisk yoghurt
  • 1 msk flytande honung
  • 1 tsk matchapulver

Fruktsallad

  • 1 cantaloupemelon, cirka 500 g
  • 1 ogenmelon, cirka 500 g
  • 1 pitaya (kaktusfrukt)
  • 4 dl blandade bär, till exempel hallon, blåbär, jordgubbar eller körsbär

Så här gör du

  1. Matchayoghurt: Skala och skiva bananen.
  2. Kärna ur avokadon och skär den i bitar.
  3. Lägg skivorna och bitarna på en tallrik med en bit bakplåtspapper. Förvara i frysen i minst fyra timmar.
  4. Mixa bananerna och avokadon, mixa i yoghurt, honung och matchapulver. Förvara i frysen i en timme.
  5. Fruktsallad: Dela en cantaloupemelon på mitten. Ta bort kärnorna. Gör kulor av melonen med ett kuljärn eller skär den i bitar.
  6. Spar skalet och sätt in det i frysen.
  7. Dela och kärna ur ogenmelonen. Gör kulor av fruktköttet med ett kuljärn eller skär den i bitar.
  8. Dela pitayan och gör kulor även av det fruktköttet.
  9. Servering: Ta ut melonskalen ur frysen och fyll med frukt, bär och den frysta yoghurten.
  10. Servera direkt.