Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Fruktremmar

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 38 st har redan röstat

Fruktremmar, bärremmar, fruktläder… Kärt barn har många namn! Prova att göra dessa superenkla med överlägset goda remmar så tittar du aldrig mer längtansfullt på smågodishyllan i affären…

Ingredienser

1 plåt
  • 6 dl bär eller frukt
  • 3 msk honung eller sirap
  • ev smaksättare
  • 1 tsk neutral olja

Så här gör du

  1. Koka bären eller frukten, delad i mindre bitar, i ca 15 minuter. Mosa bären mot kanten av kastrullen. Häll bären genom en finmaskig sil och pressa ut så mycket vätska som möjligt. Kvar i silen ska vara en ganska torr massa.
  2. Smaksätt purén med honung eller sirap och eventuell smaksättning tills du tycker att det smakar gott. Smaken kommer koncentreras ytterligare i ugnen.
  3. Klä en ugnsplåt med bakplåtspapper och pensla pappret med en tesked neutral olja. Häll ut purén och fördela den jämnt, ca 2-3 mm tjockt. Vätska kommer avdunsta så remmarna blir inte så tjocka.
  4. Låt dem gå i ugnen på 60 grader tills de är klara. Du vet att de är klara när de känns som läder, inte kladdiga men sega. Det kan variera från 4-8 timmar så ha tålamod!
  5. Dra av massan från pappret och klipp den i 2-3 cm breda remmar och rulla ihop dem. Vill du så kan du pudra dem med en blandning av florsocker och potatismjöl, men jag gillar när de är lite sticky! Förvara i en burk, torrt.