Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Fruktremmar

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 63 st har redan röstat

Ingredienser

1 plåt
  • 6 dl bär eller frukt
  • 3 msk honung eller sirap
  • ev smaksättare
  • 1 tsk neutral olja

Så här gör du

  1. Koka bären eller frukten, delad i mindre bitar, i ca 15 minuter. Mosa bären mot kanten av kastrullen. Häll bären genom en finmaskig sil och pressa ut så mycket vätska som möjligt. Kvar i silen ska vara en ganska torr massa.
  2. Smaksätt purén med honung eller sirap och eventuell smaksättning tills du tycker att det smakar gott. Smaken kommer koncentreras ytterligare i ugnen.
  3. Klä en ugnsplåt med bakplåtspapper och pensla pappret med en tesked neutral olja. Häll ut purén och fördela den jämnt, ca 2-3 mm tjockt. Vätska kommer avdunsta så remmarna blir inte så tjocka.
  4. Låt dem gå i ugnen på 60 grader tills de är klara. Du vet att de är klara när de känns som läder, inte kladdiga men sega. Det kan variera från 4-8 timmar så ha tålamod!
  5. Dra av massan från pappret och klipp den i 2-3 cm breda remmar och rulla ihop dem. Vill du så kan du pudra dem med en blandning av florsocker och potatismjöl, men jag gillar när de är lite sticky! Förvara i en burk, torrt.