Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Fruktigt dinkelbröd

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

1 stort eller 2 små bröd
  • 1/2 pkt jäst
  • 5 dl kallt vatten
  • 1/2 tsk salt
  • 12-13 dl siktat dinkelmjöl
  • 100 g torkade aprikoser
  • 100 g hasselnötter
  • 1 msk olivolja

Så här gör du

  1. Smula ner jästen i en bunke. Rör ut jästen i lite av vattnet. Häll på resten av vattnet när jästen är helt utrörd. Tillsätt salt. Rör ner mjölet. Kör med elvispens degkrokar eller knåda för hand. Degen ska bli spänstig, men lösare än vanlig bröddeg.
  2. Hacka aprikoser och nötter och knåda ner i degen. Häll degen i en springform (gärna med bakplåtspapper) eller i två brödformar. Häll på oljan. Täck med plast och ställ i kylen över natten.
  3. Sätt ugnen på 175 grader, samtidigt som du tar ut den jästa degen från kylen och låter den stå i rumsvärmen tills ugnen är uppvärmd.
  4. Baka i 25-40 minuter beroende på brödets storlek.