Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Fruktig grönkålssallad

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 5 st har redan röstat

En fräsch grönsaksrätt som tillbehör till all julmat vill man inte vara utan. Den här salladen med grönkål, getost, nötter och frukt passar till det mesta på julbordet.

Ingredienser

8 bufféportioner
  • 1 stor rödlök
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 3 msk nötolja
  • 2 tsk flytande honung
  • 2 liter löst packade grönkålsblad
  • flingsalt
  • nymald peppar
  • 3 klementiner
  • 1 granatäpple
  • 2 endiver
  • 1 dl strimlade dadlar
  • 50 g valnötter
  • 150-200 g getost

Så här gör du

  1. Skala och skiva löken tunt. Blanda den med vinägern och låt marinera cirka 15 minuter. Rör om någon gång under tiden. Blanda i olja och honung.
  2. Blanda grönkål och lök, gärna med händerna så att dressingen "masseras" in i grönkålen. Krydda med salt och peppar.
  3. Skala klementinerna med kniv, så att det vita försvinner. Skiva klementinerna och dela skivorna. Dela granatäpplet och ta ur kärnorna, till exempel med en liten sked. Plocka bort de vita hinnorna.
  4. Lägg upp endivblad på ett eller två fat. Fördela grönkålssalladen över. Lägg på klementiner, dadlar och delade nötter. Smula över osten och strö på granatäppelkärnor.