Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Fruktig couscoussallad med räkor och lax

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 8 st har redan röstat

Ingredienser

10 portioner på ett buffébord
  • 6 dl couscous + 1,2 l vatten
  • salt
  • 50 g margarin eller smör
  • 1 färsk mynta
  • 1 färsk basilika
  • 1 jordgubbar
  • 2-3 nektariner eller 250 g tärnad mango (finns fryst)
  • 1 melon, till exempel Cantaloupe
  • 300 g gravad lax i tunna skivor
  • 1 kg oskalade räkor
  • 1 paket minimozzarella
  • några nävar machésallad
  • olivolja
  • fikonbalsamvinäger

Så här gör du

  1. Koka upp vatten och salt i en kastrull. Tillsätt couscous och margarin eller smör och låt den dra under lock i 10 minuter. Låt couscousen svalna.
  2. Hacka mynta och basilika fint och rör ner det i den avsvalnade couscousen.
  3. Dela jordgubbarna i halvor och ­nektarinerna i tunna klyftor. Om du ­använder fryst mango, tina den något. Skär melonen i tärningar.
  4. Skär laxen i strimlor och skala ­räkorna.
  5. Varva couscous, jordgubbar, ­nektariner eller mango, melon, lax, räkor, minimozzarella och machésallad på ett stort uppläggningsfat. Ringla över olivolja och fikonbalsamvinäger.