Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Fruktcheesecake med vanilj

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

10 bitar

Botten

  • 125 g smör
  • 250 g digestivekex
  • 1 tsk nystötta kardemummakärnor

Fyllning

  • 400 g philadelphiaost eller motsvarande
  • 1/2 ekologisk eller vältvättad citron, rivet skal av
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 2 ägg
  • 3 msk strösocker

Topping

  • 2 dl crème fraiche
  • 2 msk florsocker
  • frukt och bär
  • 1 1/2 dl aprikosmarmelad
  • 1 tsk vatten

Så här gör du

  1. Botten: Smält smöret och låt svalna. Smula kexen i matberedaren. Blanda i smör och kardemumma. Häll över smulblandningen i en form med löstagbar kant, 24 centimeter i diameter.
  2. Tryck ut smulorna över bottnen och en bit upp på kanten. Ställ formen cirka 1 timme i kylen.
  3. Fyllningen: Sätt ugnen på 175 grader. Blanda ost, citronskal och vanilj. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda ostsmeten och äggvispet. Häll fyllningen över bottnen.
  4. Grädda i mitten av ugnen cirka 35 minuter. Låt svalna.
  5. Toppingen: Blanda crème fraiche och florsocker och bred över kakan. Grädda ytterligare 5 minuter. Låt kallna.
  6. Fördela tunt skivad frukt och bär över kakan. Smält marmelad och vatten försiktigt på svag värme.
  7. Ringla marmeladen över frukten och bären. Ställ tårtan i kylen tills marmeladen stelnat.