Logga in här

Frukt-bakelse

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 5 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner

Till formen:

  • Ca 30 g Smör
  • 0,5 dl Ströbröd eller kokos

Kakbotten:

  • 3 st Ägg
  • 3 dl Strösocker
  • 2 tsk Vaniljsocker
  • 2 tsk Bakpulver
  • 3 dl Vetemjöl
  • 1 dl Vatten
  • 75 g Smör

Fyllning:

  • Ca 180 g Marabouchocklad oreo
  • Ca 4 st Annanas ringar

Garnering:

  • 360 g Jordgubbar
  • 2 st Banan
  • Ca 10 g Kokos
  • 3-5 dl Grädde
  • Ca 5 msk Chokladsås

Så här gör du

  1. Sätt igång ungen på 175 grader.
  2. Smörj och strö ut smör och ströbröd i en rund och djup form.
  3. Mät upp ägg och strösocker i en bunke. vispa poröst till en vitt smet. (Gärna med elvisp)
  4. Tillsätt bakpulver och vaniljsocker i äggsmeten och blanda snabbt ihop.
  5. Tillsätt vetemjölet och blanda tills det blir en jämn smet.
  6. Smält smöret och häll i vattnet och blanda.
  7. Häll över smörblandningen i smeten och blanda till en slät smet.
  8. Häll över smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i ca 30-40 min tills den fått en gyllenbrun färg.
  9. Sätt ut formen med kakan och låt den svalna.
  10. Sedan ta en mugg som är 3-5 cm lång och tryck ner hålet mot kakan så du får en liten bulle. Gör så du får tre sådana bullar. Skär dom på mitten med en vanlig brödkniv.
  11. Smält maraboukakan till en rinig fyllning och ta det i det mellersta lagret. Sätt även i annanas bitarna.
  12. Klä bakelsen i grädde och dekorera med chokladsås jordgubbar, banan och kokos.
  13. Sedan är det bara att severa.