Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Frukostbullar med rågmjöl

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Ingredienser

16 stycken
  • 50 g Jäst
  • 5 dl Vatten 37 grader
  • 2 msk Rapsolja
  • 5 dl Rågmjöl grovt
  • 7 dl Vetemjöl
  • 1 dl Rågflingor
  • 2 tsk Salt
  • 2 dl Solrosfrö

Så här gör du

  1. Rör ut jäst och vatten
  2. Blanda ner resten av ingredienserna. Arbeta ihop till en smidig deg. Använd gärna en hushållsassistent.
  3. Låt jäsa under duk i 30 minuter
  4. Häll ut degen på lätt mjölat bakbord. Knåda degen och dela den i 16 lika delar. Rulla till bullar och lägg på plåt med bakplåtspapper.
  5. Låt jäsa i 20 minuter under duk
  6. Värm ugnen till 250 grader och grädda bullarna mitt i ugnen i 15 minuter
  7. Pensla bullarna med vatten när de kommer ut. Låt dom svalna på galler innan de delas.