Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Frukostbröd – LCHF

Betyg: 2/5 Sätt ditt betyg

Ett gott bröd att äta till frukost tillsammans med färskost, fikon och en espresso. Vill man hålla sig till en striktare form av LCHF kan man hoppa över fikonen och ta tomatskivor i stället.

Ingredienser

10 stycken

Frukostbröd

  • 1 dl fiberhusk
  • 3 dl mandelmjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk flingsalt
  • 3 ½ dl vatten
  • ½ msk äppelcidervinäger
  • 3 äggvitor

Tillbehör

  • färskost
  • fikon
  • rosmarin

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Blanda alla torra ingredienser i en skål.
  3. Koka upp vattnet och vinägern. Häll det heta vattnet över de torra ingredienserna och vispa hastigt ihop med elvisp. Tillsätt äggvitan direkt och vispa snabbt ihop till en deg.
  4. Forma degen till en limpa, det går lättast om man fuktar händerna med lite kallt vatten förts.
  5. Skär upp degen i tio skivor och forma till avlånga bullar. Lägg bullarna på en plåt och grädda på nedersta falsen i cirka 50-55 minuter, det ska kännas torra när de är färdiga.
  6. Ta ut bröden och låt de svalna.
  7. Servering: Servera bröden med färskost, fikon och rosmarin.