Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Frozen jordgubbscheesecake

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Ingredienser

6 bitar
  • 200 g digestivekex
  • 75 g smält smör

Fyllning

  • 250 g jordgubbar
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl vispgrädde
  • 150 g mascarpone
  • 400 g cream cheese

Till garnering

  • 10 jordgubbar
  • 1 tsk färskpressad citronsaft
  • 3 msk
  • myntablad

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Tryck ut blandningen i en springform, cirka 20 cm i diameter. Ställ i frysen cirka 10 minuter.
  3. Sätt in formen på ett galler i nedre delen av ugnen och grädda cirka 10 minuter. Låt kallna.
  4. Mosa ihop jordgubbar och socker slarvigt. Sila bort saften som bildas.
  5. Vispa grädden i en bunke.
  6. Vispa mascarpone och cream cheese krämigt i en stor bunke. Tillsätt jordgubbsmoset och vispa ihop. Vänd ner grädden och blanda försiktigt ihop. Häll smeten i springformen. Täck med plastfilm och ställ in i frysen över natten.
  7. Dela jordgubbarna. Lägg dem i en bunke. Blanda med citronsaft och strösocker. Låt stå och safta sig i rumstemperatur cirka en timme.
  8. Rumstemperera cheesecake 30-40 minuter före servering. Garnera med jordgubbarna och myntan.