Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Frozen cheesecake på lakritspepparkakor

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 3 st har redan röstat

Ingredienser

18 stycken

Botten

  • 150 g pepparkakor (1 paket Annas Pepparkakor lakrits)
  • 2 msk kokosolja
  • 3-4 msk mjölk

Cashewkräm

  • 2 1/2 dl cashewnötter (blötlagda i minst 6 h)
  • 6 msk kokosgrädde (det krämiga topplagret i burken)
  • 5 1/2 msk citronjuice
  • 4 msk agavesirap eller honung
  • Zest från en liten ekologisk citron
  • 1 tsk vaniljsocker
  • En rejäl nypa flingsalt

Så här gör du

  1. Botten: Mixa pepparkakor (alla utom 4 st), kokosolja, mjölk och salt i en matberedare till en något blöt deg.
  2. Kräm: Mixa alla ingredienser till cashewkrämen till en fin kräm, använd helst en kraftfull mixer.
  3. Fyll små muffinsformar till 1/3 med pepparkaksmix och strö över pepparkakssmul från de 4 sparade pepparkakorna.
  4. Fyll upp med cashewkrämen. Frys i minst 4 timmar och ät dem sedan kalla.