Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Frozen cheesecake med röda bär

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 4 st har redan röstat

Ingredienser

8 bitar

Botten

  • 200 g digestivekex
  • 100 g smält smör

Fyllning

  • 4 äggulor
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 1 vältvättad lime, rivet skal av
  • 400 g cream cheese, färskost
  • 3 dl vispgrädde
  • 4 äggvitor
  • 3 askar färska hallon à 125 g

Garnering

  • 10 jordgubbar
  • 10-12 körsbär
  • myntablad

Så här gör du

  1. Mixa kexen till smulor i en matberedare monterad med en kniv. Häll smulorna i en bunke och blanda dem med smöret. Tryck ut över botten i en springform, 20-22 cm i diametern. Ställ i frysen.
  2. Vispa ihop äggulor, strösocker och limeskal i en bunke.
  3. Häll cream cheese i en bunke och vispa den ca 1 minut. Vänd ner äggulesmeten och vispa ihop.
  4. Vispa i grädden, lite i taget.
  5. Vispa äggvitorna till skum, men inte för hårt. Vänd ner skummet i creamcheesesmeten. Varva cheesecakesmet och lättmosade hallon i formen, men spara cirka 75 g hela hallon till garnering.
  6. Täck med plastfilm och ställ i frysen 4-5 timmar, gärna över natten.
  7. Garnera cheesecaken med jordgubbar, körsbär, de sparade hallonen och myntablad.
  8. Temperera i kylskåp ca 1 timme, tills det går att skära cheesecaken i bitar.