Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Frozen cheesecake med plommon

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Ingredienser

10 bitar

Till kexbotten

  • 300 g digestive
  • 100 g smör, smält

Fyllning

  • 2 dl vispgrädde
  • 600 g philadelphia cream cheese
  • 3 dl turkisk yoghurt på burk
  • 1 dl lemoncurd curd på burk
  • 1-2 dl florsocker
  • 3 blad gelatin
  • 2 dl plommonmarmelad

Till garnering

  • cirka 4 plommon, beroende på storlek

Plommonmarmelad (4-5 dl)

  • 500 g plommon
  • 2 msk färskpressad citronsaft
  • 2 dl strösocker

Så här gör du

  1. Plommonmarmelad: Dela och kärna ur frukten. Skär frukter i bitar eller klyftor. Blanda citronsaft och socker i en släpplättstekpanna och koka upp under omrörning. Lägg i frukten och fräs dem på medelstarkvärme tills plommonen är mjuka. Ta av värmen och låt marmeladen kallna.
  2. Finfördela kexen i matberedare monterad med en kniv. Tillsätt smöret och kör till en slät blandning. Tryck ut blandningen över botten i en springform, ca 23 cm i diameter. Ställ formen i frysen.
  3. Vispa grädden. Blanda ihop cream cheese och yoghurt i en bunke, använd elvisp. Blanda i grädden. Tillsätt och vispa i curden. Sikta i florsockret och vispa ihop. Täck över och låt stå i rumstemperatur tills fyllningen är rumstempererat.
  4. Lägg gelatinet i en djup tallrik och häll på kallt vatten, låt stå 5-8 minuter. Ta upp och krama ur gelatinbladen, smällt dem i 2 msk vatten i en liten släpplättpanna. Ta pannan från värmen och blanda gelatinet med cirka 2 dl av fyllningen. Blanda sedan gelatinblandningen med resten av den rumstempererade fyllningen.
  5. Häll hälften av ost- och yoghurtkrämen i formen, klicka över marmeladen. Fördela över resten av ost- och yoghurtkrämen och släta till ytan. Täck cheesecaken med plastfilm och ställ i frysen att stelna över natten.
  6. Temperera cheesecaken cirka 2 timmar före serveringen. Garnera med skivade plommon och ringla över lite av marmeladsirapen. Servera resten av marmeladen vid sidan av.