Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Frozen cheesecake med lime

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

8 bitar

Botten

  • 100 g smör
  • 225 g digestivekex

Fyllning

  • 100 g philadelphiaost
  • 1 burk kondenserad mjölk, ca 400 g
  • 2 lime, rivet skal och saft
  • 2 dl vispgrädd

Till garnering

  • hallon
  • lime
  • mynta

Så här gör du

  1. Botten: Smält smöret och låt svalna. Smula kexen i matberedaren och blanda i smöret. Häll över smulblandningen i en form med löstagbar kant, 24 centimeter i diameter. Eller använd portionsstora formar.
  2. Tryck ut smulorna över bottnen och en bit upp på kanten. Ställ formen cirka 1 timme i kylen.
  3. Fyllning: Blanda ost, kondenserad mjölk, limeskal och –saft. Vispa grädden och vänd ner i smeten.
  4. Häll smeten i formen eller formarna. Frys minst 4 timmar.
  5. Vid servering: Ta ut cheesecaken i god tid. Toppa med hallon, limeskivor och mynta.