Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Frozen cheesecake med choklad och dulce de leche

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 28 st har redan röstat

Ingredienser

8 portioner

Pralinébotten :

  • 2 dl Mandlar eller hasselnötter
  • 2 msk Strösocker
  • 1 msk Farinsocker
  • 2 st Ägg
  • 1 msk Vetemjöl

Chokladfyllning:

  • 1.5 dl Vispgrädde
  • 100 g Mjölkchoklad, hackad
  • 100 g Färskost
  • 1 tsk Vaniljsocker
  • 100 g Mörk choklad, hackad

Dulce de leche-fyllning:

  • 1 dl Vispgrädde
  • 300 g Färskost
  • 1 dl Strösocker
  • 0.5 dl Dule de leche

Chokladtryffelkräm :

  • 1 dl Vispgrädde
  • 200 g Mjölkchoklad, gärna med nötter eller krisp i
  • 2 tsk Smör

Så här gör du

  1. Pralinébotten: Sätt ugnen på 175 grader. Rosta mandlarna i en torr stekpanna, strö över socker och farinsocker och låt det karamelliseras. Häll upp på ett bakplåtspapper. Låt svalna och mixa sedan. Blanda ner ägg och mjöl och häll i en form 20 cm springform och sätt bakplåtspapper i botten. Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter. Låt kallna.
  2. Chokladfyllning: Vispa grädden fluffig. Smält chokladen i en kastrull. Stäng av värmen och rör ner färskosten och vaniljsockret. Låt det svalna. Blanda chokladkrämen med den hackade chokladen med grädden. Bred ut fyllningen på din pralinébotten. Låt kakan stå i frysen i någon timme och gör andra lagret.
  3. Dulce de leche-fyllning: Vispa grädden mellanhård. Vispa färskost tillsammans med socker och till en fluffig konsistens. Vänd försiktigt ner den vispade grädden och dulce de leche i färskostsmeten. Häll ner smeten i formen på chokladfyllningen och ställ in i frysen ca 4-5 h eller över natten.
  4. Topping: Värmen upp grädden i en kastrull. Bryt chokladen i bitar och smält ner den i grädden. Tillsätt smöret och blanda ihop allt till en slät smet. Låt den svalna något och häll på den cheesecaken när du tagit den ur frysen inför servering.
  5. Garnera med tex maränger, krossade kakor och hyvlad choklad.