Frozen cheesecake med choklad och dulce de leche

Ingredienser
8 portioner
Pralinébotten :
- 2 dl Mandlar eller hasselnötter
- 2 msk Strösocker
- 1 msk Farinsocker
- 2 st Ägg
- 1 msk Vetemjöl
Chokladfyllning:
- 1.5 dl Vispgrädde
- 100 g Mjölkchoklad, hackad
- 100 g Färskost
- 1 tsk Vaniljsocker
- 100 g Mörk choklad, hackad
Dulce de leche-fyllning:
- 1 dl Vispgrädde
- 300 g Färskost
- 1 dl Strösocker
- 0.5 dl Dule de leche
Chokladtryffelkräm :
- 1 dl Vispgrädde
- 200 g Mjölkchoklad, gärna med nötter eller krisp i
- 2 tsk Smör
Så här gör du
- Pralinébotten: Sätt ugnen på 175 grader. Rosta mandlarna i en torr stekpanna, strö över socker och farinsocker och låt det karamelliseras. Häll upp på ett bakplåtspapper. Låt svalna och mixa sedan. Blanda ner ägg och mjöl och häll i en form 20 cm springform och sätt bakplåtspapper i botten. Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter. Låt kallna.
- Chokladfyllning: Vispa grädden fluffig. Smält chokladen i en kastrull. Stäng av värmen och rör ner färskosten och vaniljsockret. Låt det svalna. Blanda chokladkrämen med den hackade chokladen med grädden. Bred ut fyllningen på din pralinébotten. Låt kakan stå i frysen i någon timme och gör andra lagret.
- Dulce de leche-fyllning: Vispa grädden mellanhård. Vispa färskost tillsammans med socker och till en fluffig konsistens. Vänd försiktigt ner den vispade grädden och dulce de leche i färskostsmeten. Häll ner smeten i formen på chokladfyllningen och ställ in i frysen ca 4-5 h eller över natten.
- Topping: Värmen upp grädden i en kastrull. Bryt chokladen i bitar och smält ner den i grädden. Tillsätt smöret och blanda ihop allt till en slät smet. Låt den svalna något och häll på den cheesecaken när du tagit den ur frysen inför servering.
- Garnera med tex maränger, krossade kakor och hyvlad choklad.

Du kanske även gillar
Populära recept