Fröknäckebröd

Foto: Anna Kern
Ingredienser
10 stycken
- 25 g jäst
- 2 ½ dl vatten
- 1 msk ljus sirap
- 2 dl blandade frön, till exempel solroskärnor, sesamfrön och pumpakärnor
- ½ msk salt
- 3 dl grovt rågmjöl
- 2 ½ dl vetemjöl
Så här gör du
- Sätt ugnen på 230 grader.
- Blanda ihop alla ingredienser till en smidig deg. Lägg degen i en plastpåse och låt den vila i kylen i cirka 30–60 minuter.
- Ta ut degen och lägg den på ett lätt mjölat bakbord. Dela upp degen i bitar och forma varje bit till en bulle. Kavla ut bullarna till runda tunna kakor. Nagga med en gaffel eller kavla sista tagen med en kruskavel.
- Grädda på plåtar med bakplåtspapper mitt i ugnen i cirka 5–7 minuter, tills de fått fin färg.

Du kanske även gillar
Populära recept