Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Fröknäckebröd

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 3 st har redan röstat

Ingredienser

10 stycken
  • 25 g jäst
  • 2 ½ dl vatten
  • 1 msk ljus sirap
  • 2 dl blandade frön, till exempel solroskärnor, sesamfrön och pumpakärnor
  • ½ msk salt
  • 3 dl grovt rågmjöl
  • 2 ½ dl vetemjöl

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 230 grader.
  2. Blanda ihop alla ingredienser till en smidig deg. Lägg degen i en plastpåse och låt den vila i kylen i cirka 30–60 minuter.
  3. Ta ut degen och lägg den på ett lätt mjölat bakbord. Dela upp degen i bitar och forma varje bit till en bulle. Kavla ut bullarna till runda tunna kakor. Nagga med en gaffel eller kavla sista tagen med en kruskavel.
  4. Grädda på plåtar med bakplåtspapper mitt i ugnen i cirka 5–7 minuter, tills de fått fin färg.