Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Fröknäcke

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 51 st har redan röstat

Ingredienser

20 stora rutor
  • 
2 1/2 dl filmjölk
  • 25 g jäst
  • 50 g rumsvarmt smör
  • 2 msk brödsirap
  • 1 tsk salt
  • 4 dl dinkelsikt
  • 3-4 dl vetemjöl
  • 1 dl rostade solroskärnor
  • 1 dl sesamfrö
  • 1 msk flingsalt

Så här gör du

  1. 
Börja med att smula jästen i en bunke. Värm filmjölken till 37 grader. Rör ut jästen i filmjölken.

  2. Tillsätt smör, sirap, salt, dinkelsikt och ­vetemjöl, men spara lite till utbaket. Arbeta till en smidig deg som får jäsa i cirka 30 minuter.

  3. Sätt ugnen på 200 grader.

  4. Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i 4 bitar. Kavla ut bitarna så tunt som möjligt och flytta över till plåt med bakplåtspapper, en i taget.
  5. 
Pensla med vatten, strö över frön och flingsalt och kavla försiktigt fast fröna med en kavel. Sporra därefter ut bitar i den storlek du vill ha dem.
  6. 
Grädda i mitten av ugnen 10-15 minuter tills bröden fått färg och blivit spröda.

  7. Låt svalna på galler och bryt isär dem när de svalnat.