Fröknäcke med rosmarin

Foto: Joel Wåreus
Ingredienser
2 bakplåtar
- 1 ½ dl solrosfrön
- 1 ½ dl linfrön, hela
- 1 ½ dl sesamfrön
- 3 dl pumpakärnor
- 2 msk psylliumfrömjöl (Fiberhusk eller Psyllium)
- ½ tsk salt
- 5 dl vatten
- ½ dl hackad rosmarin
- lite flingsalt
Tillbehör (eventuellt)
- taleggioost
- tryffelsalami
- äppelkapris
- oliver
- björnbär
Så här gör du
- Fröknäcke med rosmarin: Sätt ugnen på 160 grader.
- Blanda ihop solrosfrö, linfrö, sesamfrö, pumpakärnor och psylliumfrömjöl i en skål.
- Tillsätt salt, vatten och rosmarin. Rör om ordentligt i några minuter, tills det börjar tjockna. Låt smeten svälla i cirka 40 min.
- Dela degen i två bitar och kavla ut varje degbit mellan två bakplåtspapper. Lägg på plåtar och dra bort det översta bakplåtspappret på båda. Sätt in plåtarna i ugnen i 30 minuter, byt plats på plåtarna och grädda ytterligare i 15–20 minuter, tills de torkat. Titta till bröden mot slutet.
- Flytta över hela bakplåtspappret på ett galler. Ta bort pappret, låt svalna och bryt i bitar.
- Förvara i lufttät burk.

Du kanske även gillar
Populära recept