Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Fröknäcke med rosmarin

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Ingredienser

2 bakplåtar
  • 1 ½ dl solrosfrön
  • 1 ½ dl linfrön, hela
  • 1 ½ dl sesamfrön
  • 3 dl pumpakärnor
  • 2 msk psylliumfrömjöl (Fiberhusk eller Psyllium)
  • ½ tsk salt
  • 5 dl vatten
  • ½ dl hackad rosmarin
  • lite flingsalt

Tillbehör (eventuellt)

  • taleggioost
  • tryffelsalami
  • äppelkapris
  • oliver
  • björnbär

Så här gör du

  1. Fröknäcke med rosmarin: Sätt ugnen på 160 grader.
  2. Blanda ihop solrosfrö, linfrö, sesamfrö, pumpakärnor och psylliumfrömjöl i en skål.
  3. Tillsätt salt, vatten och rosmarin. Rör om ordentligt i några minuter, tills det börjar tjockna. Låt smeten svälla i cirka 40 min.
  4. Dela degen i två bitar och kavla ut varje degbit mellan två bakplåtspapper. Lägg på plåtar och dra bort det översta bakplåtspappret på båda. Sätt in plåtarna i ugnen i 30 minuter, byt plats på plåtarna och grädda ytterligare i 15–20 minuter, tills de torkat. Titta till bröden mot slutet.
  5. Flytta över hela bakplåtspappret på ett galler. Ta bort pappret, låt svalna och bryt i bitar.
  6. Förvara i lufttät burk.