Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Fröknäcke med rosmarin & citron


Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 11 st har redan röstat

Det smarriga fröknäcket kan toppas med mer flingsalt och finhackad rosmarin för extra smak.

Ingredienser

  • 2 dl majsmjöl

  • 1 dl solroskärnor

  • 1 dl sesamfrön + extra till topping

  • 1/2 dl linfrön

  • 1/2 tsk salt

  • 2 tsk finhackad färsk rosmarin

  • 1/2 dl rapsolja

  • 2 dl kokande vatten
  • 
flingsalt med citronsmak


Så här gör du

  1. Värm ugnen till 150 grader.

  2. Blanda alla torra ingredienser och häll på rapsolja och kokande vatten. Blanda ihop till en smet.

  3. Tryck ut smeten på en oljad plåt så att brödet blir så tunt som möjligt. Strössla över sesamfrön och rikligt med flingsalt.

  4. Grädda i ungefär en timme, tills knäcket har fått en fin gyllenbrun färg och är krispigt. Bryt i bitar och förvara i en burk med lock.
Knaprigt. Det smarriga fröknäcket
 kan toppas med mer flingsalt och
finhackad rosmarin för extra smak.