Fröknäcke med pumpafrön & linfrön

Ingredienser
2 PLÅTAR
- 3 dl solrosfrön
- 1 1 ⁄2 dl linfrön, hela
- 1 dl sesamfrön
- 2 dl pumpakärnor
- 2 msk mandelmjöl
- 2 msk psylliumfrömjöl (psyllium- eller fiberhusk)
- 1 tsk salt
- 5 dl vatten
Så här gör du
- Sätt ugnen på 160 grader, gärna varmluft.
- Blanda ihop alla frön samt mandelmjöl och psylliumfrömjöl i en skål.
- Tillsätt salt och vatten och rör om ordentligt i några minuter, tills det börjar tjockna.
- Låt degen svälla i cirka 60 minuter.
- Dela degen i två bitar och kavla ut varje degbit mellan två bakplåtspapper.
- Lägg de utkavlade degarna på plåtar och dra bort det översta bakplåtspapperet på båda.
- Sätt in plåtarna i ugnen i 30 minuter. Byt därefter plats på plåtarna och grädda i ytterligare cirka 25-30 minuter.
- Flytta över bakplåtspapperen med fröknäcket på var sitt galler. Låt svalna och bryt i bitar.
- Förvara i lufttät burk.

Du kanske även gillar