Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Fröknäcke med avokado, tomat & olivolja

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

1 portion
  • 1 dl solroskärnor
  • 1 dl sesamfrön
  • 1 ⁄2 dl hela linfrön
  • 2 msk pofiber
  • 1 msk fiberhusk
  • 1 tsk salt
  • 2 1 ⁄2 dl vatten
  • 1 ⁄2 dl kokosfett, utan smak eventuellt lite flingsalt

Tillbehör

  • avokado
  • körsbärstomater
  • paprika
  • färsk bladspenat
  • ärtskott
  • salt
  • peppar
  • olivolja

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
  3. Häll vattnet i en kastrull tillsammans med kokosfettet och koka upp. Kokosfettet ska smälta.
  4. Häll den kokande vätskan i bunken och rör om.
  5. Häll ut smeten på en plåt som är täckt med bakplåtspapper. Lägg ett annat bakplåtspapper över och bred ut smeten på plåten med baksidan av en sked. Du kan självklart hoppa över det översta bak­plåtspappret men det blir mycket svårare att få ut smeten i ett jämnt lager då den är kladdig och seg.
  6. Ta bort det översta bakplåtspappret och strö över lite flingsalt om du vill. Grädda i 45 minuter.
  7. Ta därefter ut plåten och skär ut fyrkanter med en kniv. Stäng av ugnen och sätt tillbaka plåten i en halvtimme (minst) så att kexen torkar. Om kexen är sega så ska de stå längre att torka i ugnen.
  8. Servera med mogna avokador, tomater som inte är kylskåps­ kalla, fint tärnad paprika, färsk bladspenat, ärtskott, salt, peppar och olivolja.