Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Nyttigt fröknäcke

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 8 st har redan röstat

Ingredienser

8 stycken
  • ¾ dl pumpafrön
  • ¾ dl solrosfrön
  • ½ dl sesamfrön
  • 1 tsk salt
  • 2 ½ dl vatten
  • 2 ½ msk fiberhusk
  • olja, till bakplåtspapperen
  • flingsalt

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Blanda alla frön i en bunke. Salta, häll över vattnet och blanda.
  3. Häll i fiberhusken och blanda väl. Låt stå i cirka 5 minuter.
  4. Olja mellan två bakplåtspapper, ta av det översta och lägg åt sidan. Lägg det understa på en bakplåt med den insmorda sidan uppåt och stjälp över degklumpen. Lägg på det andra bakplåtspappret med den insmorda sidan mot degen. Tryck ut degen till en stor rektangel. Här kan man göra degen precis hur tjock eller tunn som man själv önskar. Försök att få degen så jämntjockt som möjligt så att gräddningen blir jämn.
  5. Ta bort övre lagret bakplåtspapper, strö flingsalt över och ställ in i ugnen. Lämna en glipa öppen för att släppa ut fukt.
  6. Grädda i 60 minuter (något mindre om du har tunnare deg).
  7. Ta ut plåten ur ugnen och skär i mindre rektanglar. Sätt in plåten i ugnen igen och låt kexen torka tills de är helt torra rakt igenom – cirka 30-60 minuter.