Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Fröknäcke

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 68 st har redan röstat

Ingredienser

1 plåt
  • 1/2 dl solroskärnor
  • 1/2 dl pumpakärnor
  • 1/1 dl skalade sesamfrön
  • 1/2 dl chiafrön
  • 1/2 dl hela linfrön
  • 2 msk pofiber
  • 1 msk fiberhusk
  • 1/2 dl rapsolja
  • 2 1/2 dl kokande vatten
  • 1/ tsk salt

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 150°.
  2. Blanda samman alla torra ingredienser i en bunke.
  3. Koka upp vattnet och blanda med rapsoljan
  4. Häll vätskan över fröblandningen, rör om ordentligt.
  5. Låt blandningen stå och svälla en stund och häll sedan upp på en plåt med bakplåtspapper. Sprid ut till en tunn kaka över hela plåten med baksidan av en stekspade i metall.
  6. Grädda ca 45 min.
  7. Ta ut och markera lagom stora bitar med degskrapan.
  8. Sänk temperaturen till 50° och låt stå och torka i ett par timmar. Gärna med ugnsluckan på glänt.
  9. Förvara brödet i en tätlutande ask eller burk.