Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Fröknäcke – enkelt recept

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 203 st har redan röstat

Bästa och lättaste knäckebrödet! Brödet görs på majsmjöl och förutom att det smakar lite som popcorn så är det även glutenfritt. Smakar mums med en skiva ost!

Ingredienser

1 plåt
  • 2 dl majsmjöl
  • 1 dl solroskärnor
  • 1 dl sesamfrön
  • ½ dl hela linfrön
  • 2 ½ dl kokat vatten
  • ½ dl rapsolja
  • flingsalt

Så här gör du

  1. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
  2. Koka vattnet och tillsätt det och olja till mjöl- och fröblandningen. Rör ihop.
  3. Tryck ut degen på en plåt med bakplåtspapper, dela i önskade stora bitar och strö över flingsalt.
  4. Grädda på 150 grader i mitten av ugnen ca 1 timme. (Tiden varierar beroende på ugn, håll koll så brödet inte bränns).
2 kommentarer om "Fröknäcke – enkelt recept"
  • Lexa
    Lexa

    Livsmedelsverket avråder HELT från användningen av krossade linfrön på grund av risken för cyanidförgiftning!

    • Mitt Kök
      Mitt Kök
      svar till Lexa

      Hej, det här är ett gammalt läsarrecept som publicerades före Livsmedelsverkets rekommendationer. Men vi ska uppdatera receptet omgående där de krossade linfröna byts ut mot hela. Tack för att du uppmärksammade oss på detta.
      Mvh Mitt kök-redaktionen