Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Fröknäcke – enkelt recept

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 132 st har redan röstat

Bästa och lättaste knäckebrödet! Brödet görs på majsmjöl och förutom att det smakar lite som popcorn så är det även glutenfritt. Smakar mums med en skiva ost!

Ingredienser

1 plåt
  • 2 dl majsmjöl
  • 1 dl solroskärnor
  • 1 dl sesamfrön
  • ½ dl krossade linfrön
  • 2 ½ dl kokat vatten
  • ½ dl rapsolja
  • flingsalt

Så här gör du

  1. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
  2. Koka vattnet och tillsätt det och olja till mjöl- och fröblandningen. Rör ihop.
  3. Tryck ut degen på en plåt med bakplåtspapper, dela i önskade stora bitar och strö över flingsalt.
  4. Grädda på 150 grader i mitten av ugnen ca 1 timme. (Tiden varierar beroende på ugn, håll koll så brödet inte bränns).