Fröigt och nyttigt glutenfritt bröd

www.angelasheaven.com
Ingredienser
1 portion
- 1 dl krossade linfrön
- 1 dl sesamfrön
- 2 msk physlium husk
- 3 dl kokande vatten
- 2 dl Durra mjöl
- 2 dl Rårismjöl
- 25 g jäst/torrjäst
- 0,5 dl majsstärkelse eller maizena
- 2 tsk bikarbonat
- 1 tsk salt
- ½ tsk brödkryddor
- 2 dl filmjölk (eller havregrädde)
- 0,75 dl äkta lönnsirap eller honung
- 1 dl rostade hasselnötter
- 1 dl pumpa frön
- 1 dl strimlade fikon och dadlar
Så här gör du
- Blanda physlium husk, linfrön och sesamfrön i en bunke och häll över det kokande vattnet.
- Blanda väl och låt blandningen svälla i 15 min.
- Blanda mjöl, majsstärkelse och bikarbonat och salt i en annan bunke. I fall du använder torrjäst tillsätter du den nu och blanda noga i mjölet
- Tillsätt filmjölken (använder du vanlig jäst smular du ner den nu).
- Använd en degblandare eller vispa med elvisp tills allt gästen är noga fördelat i degen
- Tillsätt lönnsirap och till sist nötterna och fikon/dadlar. Degen ska vara kletig men inte rinnig. Verkar degen för torr tillsätt mer filmjölk
- Häll upp smeten i en smord brödform. Strö ev. över lite mjöl.
- Låt degen jäsa övertäckt med en bakduk i 80 min.
- Sätt ugnen på 200 C.
- 10.Grädda i nedre delen i ca 50- 60 min. Testa med en sticka och se om den är torr. Håll även lite koll på färgen. Ibland kan man behöva lägga något ovanpå så att ytan inte blir för brun.
- Låt brödet svalna helt innan du skär i det.

Du kanske även gillar
Populära recept