Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Fröfläta

Betyg: 1/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

2 flätor
  • 50 g jäst
  • 5.5 dl ljummet vatten
  • 0.5 dl olivolja
  • 2 msk honung
  • 1 tsk salt
  • 0.5 dl pumpafrön
  • 0.5 dl linfrön
  • 2 dl ekologiska havregryn
  • 9 dl ekologisk vetemjöl special
  • 1 st eko ägg (till pensling)
  • 1 msk chiafrön - ovanpå

Så här gör du

  1. Lös upp jästen i 1 dl av vattenet, slå på resten av vattnet. Blanda ner honung, salt och olja. Blanda ner frön och havregryn och lått stå o svälla några minuter. Blanda sedan ner mjölet (spara lite till utbakning) och arbeta smidigt och så att degen släppen bunkens kanter. Låt jäsa ca 1 timme med duk el plastfolie. Arbeta degen några minuter, dela upp i två delar. Dela varje halva i tre och rulla ut dessa till ca 30 cm långa korvar. Fäst samman 3 st korvar och fläta, fäst ihop i andra änden. Lägg i limpform med bakplåtspapper i. Låt jäsa ca 30 min till under duk. Pensla med uppvispat ägg och strö över lite frön och flingsalt. Baka av i 225 grader i ca 25 min. Ta ut och ät varmt! MMmmmm!
1 kommentar om "Fröfläta"