Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Fritters med morot och quinoa

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 personer
  • 1 dl ljus kokt quinoa
  • 400 g finriven morot
  • 320 g finriven Fazer Yosa havrebit
  • 5 ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • 1-2 krm chiliflakes
  • salt
  • svartpeppar
  • olivolja

Till servering

  • 1 kvist coctailtomater
  • hummus
  • bröd eller ris

Så här gör du

  1. Koka quinoa i saltat vatten.
  2. Riv morot och Fazer Yosa havrebit grovt.
  3. Blanda mjöl och bakpulver och rör i äggen. Rör ner morot- och havrebitsblandningen. Salta och peppra.
  4. Stek plättarna i omgångar. Hetta upp en panna med olivolja. Klicka i ca 1 dl smet åt gången och forma till fina plättar. Stek till fin gyllenbrun färg på båda sidor.
  5. Servera med bakade tomater och hummus och eventuellt bröd eller ris till.