Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Frittata med rostad potatis & salami


Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Variera med att toppa frittatan med chorizo eller annan god korv.

Ingredienser

4-6 portioner

  • 12-16 tunna, stora skivor salami
peppar


Frittata

  • 
6-8 medelstora potatisar, till exempel King Edward

  • 2 paprikor

  • 2 rödlökar

  • 3-4 msk olivolja

  • 1 msk rosmarinblad

  • 1 krm salt

  • 150 g fetaost


Äggsmet:


  • 8 ägg

  • 8 msk mjölk eller grädde

  • 1 tsk salt

  • 1 krm svartpeppar


Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Skala och skär potatisen i klyftor. Dela, kärna ur och skär paprikan i strimlor. Skala och skär löken i skivor.

  2. Blanda potatisklyftorna med oljan i en långpanna klädd med bakplåtspapper, cirka 25 x 35 centimeter. Blanda i rosmarinblad. Salta. Rosta potatisen i mitten av ugnen cirka 15 minuter, rör om då och då. Blanda i paprikan och löken och rosta ytterligare cirka 5 minuter. Ta bort och kasta bakplåtspapperet.

  3. Bred ut grönsakerna i långpannan, så att inga toppar bildas. Smula över ¿ delar av fetaosten. Sänk ugnstemperaturen till 200 grader.

  4. Vispa ihop ingredienserna till äggsmeten och häll den över grönsakerna i långpannan. Grädda i nedre delen av ugnen tills äggsmeten stelnat och fått fin färg, cirka 20 minuter. Garnera med resten av fetaosten. Toppa med salamiskivorna. Peppra.