Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Frittata med 
rostad potatis 
och salami



Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4-6 portioner

  • 12-16 tunna, stora skivor salami

  • peppar

  • Frittata:
  • 
6-8 medelstora potatisar, till exempel King Edward
  • 
2 paprikor

  • 2 rödlökar

  • 3-4 msk olivolja
  • 
1 msk rosmarinblad

  • 1 krm salt

  • 150 g fetaost
  • 
Äggsmet:
  • 
8 ägg

  • 8 msk mjölk eller grädde

  • 1 tsk salt

  • 1 krm svartpeppar

Så här gör du

  1. 
Sätt ugnen på 225 grader. Skala och skär potatisen i klyftor. Dela, kärna ur och skär paprikan i strimlor. Skala och skär löken i skivor.

  2. Blanda potatisklyftorna med oljan i en långpanna klädd med bakplåtspapper, cirka 25x35 centimeter. Blanda i rosmarinblad. Salta. Rosta potatisen i mitten av ugnen cirka 15 minuter, rör om då och då. Blanda i paprikan och löken och rosta ytterligare cirka 5 minuter. Ta bort och kasta bakplåtspapperet.

  3. Bred ut grönsakerna i långpannan, så att inga toppar bildas. Smula över delar av fetaosten. Sänk ugnstemperaturen till 200 grader.

  4. Vispa ihop ingredienserna till äggsmeten och häll den över grönsakerna i långpannan. Grädda i nedre delen av ugnen tills äggsmeten stelnat och fått fin färg, cirka 20 minuter. Garnera med resten av fetaosten. Toppa med salamiskivorna. Peppra.