Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Frittata med grönkål och havre

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 3 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 100 g grönkål
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 pkt Fazer Yosa havrebit
  • 6 ägg
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 1 dl mjölk
  • 1 citron, skalet
  • 1 dl finriven parmesanost
  • 2 msk olivolja
  • salt
  • nymald svartpeppar

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Ansa och plocka grönkålen i mindre bitar. Finhacka vitlök.
  2. Stek grönkål och vitlök i olja. Bryt ner Fazer Yosa havrebit i grova bitar i pannan.
  3. Vispa ihop ägg, grädde, mjölk, citronskal och parmesanost i en skål.
  4. Häll ner blandningen i pannan. Ställ in i ugnen och låt gå klart 15-20 minuter tills äggen är puffiga och frittatan fått fin gyllenbrun färg.
  5. Riv över extra parmesanost och ringla över olivolja.
  6. Servera med grönsallad och bröd.