Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Frittata med broccoli och tomat

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 4 st har redan röstat

Ingredienser

6 portioner
  • 150 g broccoli
  • 3 medelstora potatisar
  • 15 körsbärstomater
  • 4 vitlöksklyftor
  • Olivolja
  • 10 ägg
  • Salt och nymalen svartpeppar
  • 2-3 dl fint riven parmesanost
  • Några kvistar basilika

Till servering

  • Eventuellt grönsallad

Så här gör du

  1. Dela broccolin i buketter, skala och skiva potatisen tunt och klyfta tomaterna.
  2. Hetta upp lite olivolja i en panna. Stek broccoli och potatisskivor gyllene och mjuka.
  3. Tillsätt tomaterna och den pressade vitlöken då ett par minuter återstår.
  4. Vispa samman äggen, salta och peppra smeten. Häll ner den i pannan och strö på parmesan och basilikablad. Peta i frittatan lite här och var så den stelnar till en krämig omelett.
  5. Servera direkt ur pannan och eventuellt med grönsallad. En del vänder den och steker den riktigt fast jag tycker dock det är godare med lite krämigare variant.